2009 m. vasario 4 d., trečiadienis

Herning II (daikc)

- Is it typical Danish design?
- Hvad?.. Hvad siger du?!, - jaunutė šviesiaplaukė pardavėja mirksi netikėdama mano klausimu, ir smarkiai supurto galvą - Nej!!!

Giliai įkvėpiau ir sustojau. Prieš mane - dviejų didžiųjų moteriškų aistrų sintezių sintezė. Batas ir rankinė viename! Tašbačiais nukabinėtas visas stendas - iki lubų. Pasirinkimų variacijos: juodi su baltu kulniuku, juodi lakuoti, juodi, puošti sintetine medžiaga... Atrodo, ruošiamasi parduoti jų daug.

Na ir kas drįs ginčytis, kad Herningas - dizaino miestas? Juk tašbačio konceptas įkūnija visą ironiją, tvyrančią šio mažo miestelio ore.

Įsivaizduokite, kas būtų, jei visos miestelio moterys, ir tos su vaikštyklėmis, ir tos su sportbačiais, nešiotųsi po tašbatį. Atrodo, parduotuvės atsargose jų yra kaip tik užtektinai. Ši vizija įgyvendinama! Ir kaina prieinama - apie 9 Lt.


Taigi, mano atostogas simbolizuojantis suvenyras iš Herningo yra štai tokia rankinė su kulniuku.
Rašykite, parvešiu ir jums. Pasiūlymas galioja pirmiesiems/-osioms dešimčiai laimingųjų!

P.S. Mano klausimas, nugąsdinęs jaunąją pardavėją (kas čia žino, gal ji studijuoja Herningo dizaino mokykloje ir pigių smulkmenų parduotuvėje prisiduria prie stipendijos) buvo tik menkas revanšas, bandant bent akimirką ką nors priblokšti taip, kaip mane pribloškė ši prekė - kaip pasakytų O. - tikra Pasaulio Nuostabybė. Nors, aišku, ir be tokio klausimo šio grožio pirkimo faktas parduotuvėje ko gero tapo dienos įvykiu. Kartais smagu atkreipti į save dėmesį.

8 komentarai:

  1. o as manau, kad cia tiesiog savigynos tikslais :) juk Herningas vis del to :P

    AtsakytiPanaikinti
  2. Chm, nu matai. O aš tokį dalyką Lietuvoje pamačiau dar 2007 m. vasarą, kai per vakarėlį buvusi šefė pasirodė atradusi jį, rodos, Molėtų dėvėtų drabužių turgelyje :) labai reikėtų, galėčiau net nuotrauką surast :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasirodo, tokias rankines kuria ir žymūs dizaineriai (tik pastarosios man atrodo patogesnės):

    http://www.alfa.lt/straipsnis/10258765/?Rankines.ant.kulniuku=2009-02-11_09-05

    AtsakytiPanaikinti
  4. Perskaiciau abu herningo aprasymus ir nelabai suprantu kuo taip kliuva ta dizaino mokykla?
    Beje parduotuve kurioje radai si 'daigta' greiciausiai yra pati pigiausia siame mieste ir prikista visokio plauko slamsto.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ji nekliūva. tiesiog nesinori rašant apie Herningą ir nuėjus į tikrai pigiausią parduotuvę sudaryti vaizdą, kad toks ir yra tas miestelis. Nes čia yra ir kitokių žmonių, nei aprašyta šiuose buitiniuose vaizdeliusoe.

    AtsakytiPanaikinti
  6. ji nustebo tikrai ne del to kad kaip tau paciai atrodo labai gudrius klausymus uzdavineji tiesiog kiek vienas bent truputeli gudresnis zmogus nesusiprastu paklausti sitokio klausymo nes tokias rankines pardavineja ant kiek vieno kapmo. dingo izvalgumas pastebeti?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Įdomu, jei daug pardavinėja - ar jums teko sutikti gatvėje, kad kas nors su tokia rankine eitų?

    AtsakytiPanaikinti