2009 m. spalio 25 d., sekmadienis

Klaidasklaida: balerina plastikiniame puode

Nemėgstu nesąmonių muziejų. Sako, neturiu humoro jausmo. Ir šiaip pirmoji teisinu amžinai skubančius žurnalistus.

Bet... Šiuo radiniu dalinuosi pirmiausia todėl, kad bandau suvokti: kas lemia tokių klaidų gimimą. Ir tą virsmą: "žiniasklaida" - "klaidasklaida".



Štai sumanė kažkada "Savaitė su TV" apšviesti žmones ir parašyti apie plastiką - vieną populiariausių medžiagų. Ir griebia jautį už ragų. Aptaria - plastikinius indus. Plastikinius vazonus (deda iliustraciją - sako, kad geriau - keraminiai), plastikinius papuošalus, pjaustymo lentas, žaisliukus ir net langus.

Bet ne, ne, tema dar neišsemta, ji plėtojama dar labiau: nuspręsta aptarti dar ir plastiškus judesius: "Liekni žmonės gali būti plastiški, nors kartais storuliai kur kas lankstesni!". Čia pat ir patarimas kaip tapti plastiškesniais. Sako, reikia judėti, nesėdėti per dienas prie kompiuterio.

Nenoriu spėlioti, kaip apskritai gimė tema apie plastiką. Bet keliu dvi versijas, kaip į plastikinį puodą įkrito balerina.

1. Maketuojama buvo paskutinę minutę, redakcijoje liko vienas žmogus (tikriausiai net ne žurnalistas), pritrūko teksto, ir buvo greitai nukopijuota pastraipa iš interneto. Ir tai darė straipsnio neskaitęs žmogus, nemokantis lietuvių kalbos.

2. Redaktorius norėjo pasitikrinti, ar bent kas nors skaito jo žurnalą.

Ir nieko čia tokio. Ir skaito. Ir šiuo metu, po ketverių metų nuo šio straipsnio, "Savaitė su TV" yra vienas populiariausių savaitraščių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą