2009 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

PR vingrybės bei plonybės

15.50

Taigi, nusprendė Danija, kad reikia jai daugiau turistų, ir jų a la Turizmo departamentas įdėjo štai tokį klipuką į Youtube.




Ošia-ūžia visa Danijos žiniasklaida. PR specialistai teigia, kad tai - viena sėkmingiausių reklamos kampanijų, atskleidžianti, kad Danija - moterų, kurios yra laisvos ir savarankiškos, šalis.

Antra vertus, tikslas turbūt pasiektas vien todėl, kad jau dabar šis klipukas keliauja per visus blogus bei tinklalapius, nors iš youtube jis po poros dienų dingo.

UPDATE 23.37 Susisiekiau su žurnaliste iš Danijos, ir ji man paaiškino, kad Danijos turizmo departamentas išėmė klipuką, kadangi jis sulaukė labai daug negatyvių pačių danų atsiliepimų ir sukėlė skandalą. Tokia tad savicenzūra Danijoje, kur žodžio laisvė branginama taip, kad piešiamos bombos ant Mahometo turbano, net jei dėl to pleškinamos vėliavos bei ambasados.

PR specialistai sako, kad tai - viena geriausių PR kampanijų istorijoje, tuo tarpu masės piktinasi. O kaip atrodo Jums?

Radau filmuką kitame tinklalapyje ir išsisaugojau, kad galėtume pažiūrėti.


P. S. Na, kaip ne kaip, mano asmeninė patirtis bendraujant su danais rodo, kad Danijos vaikinai pvz gali verkšlenti, kad su jais "permiegojo, o ryte paliko". Tad danės iš tiesų ne iš kelmo spirtos, tai nėra mitas :)

6 komentarai:

  1. nu jo... cia turbut apie tuos zymiuosius kulturinius skirtumus... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. o tai klipo pabaigoj nebuvo jokio pranesimo, kad mazdaug "atvaziuokit i Danija" ir isskrenda grazus danijos vaizdai, kaip iprastai turistiniuose klipuose buna? Ar cia joks Turizmo departamentas (rasai "a la")?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turizmo deparatamentas, tik gal vadinasi institucija kiek kitaip. Visitdenmark.dk. Ne, nėra jokių tiesioginių nuorodų. Tuo ir įdomu, kad klipukas buvo tik youtube, tik porą dienų, ir kai pradėta domėtis, kas čia tokio, paaiškėjo, kad tai buvo turizmo PR. Finansuotas valstybės.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man patiko!

    As bandau isivaizduoti koks azotazas kiltu lietuvoje! Turbut i gabaliukus suplesytu tiek autoriu tiek aktore :))

    AtsakytiPanaikinti